P1050109pP1050109p

Rocha sumuruiskut

Rocha on valmistanut erilaisia kasvinsuojeluruiskuja jo yli 60-vuotta. Tuotantoon kuuluvat erilaiset lannoitteenlevittimet, sumuruiskut, nostolaite- ja hinattavat ruiskut ja ruiskujen etusäiliöt.

Kuvaus

MITTOS AC 600

Mittos AC on suunniteltu mansikan ruiskutukseen, mutta soveltuu hyvin myös herukan, omenan ja vadelman ruiskutukseen. Tällöin ruiskutus tehdään puomi pystyssä. Puomi on hydraulinen ja siinä on mansikalle tarkoittu sivusiirto, jolloin rivivälin vaeltelu ei huononna ruiskutustarkkuuta. Uloimmat puhallussuuttimet seuraavat aina tarkasti riviä. Ruiskussa on Aragin sähköventtiili joten kaikkia toimintoja voi hallita traktorin hytistä käsin. Käytettävä ruiskutuspaine on 10-20 bar. Mittos AC ruisku on saatavana myös hinattavana 800-1000-1500-2000 l:n säiliöllä.

Sumuruiskun etuna on pieni pisarakoko, jonka vuoksi vesimäärää voidaan pienentää 1/3 – 1/10 osaan. Pienillä pisaroilla, (alle 100 μm) peitto kohteessa on huomattavasti parempi kuin isoilla pisaroilla samalla vesimäärällä. Käytännössä sumuruiskuilla vesimäärä on n. 1/3-1/2 osa perinteisen ruiskun vesimäärästä. Pienillä pisaroilla tuulikulkeuma on suurinta ja tunkeutuma pienintä. Sumuruiskulla voimakas ilmavirta (80 m/s) tuo mikropisaroihin voimaa, aukaisee rehevänkin kasvuston auki ja kastelee lehdet myös alapinnoilta.
Pisaran elinikä riippuu ilman lämpötilasta ja suhteellisesta kosteudesta. Päivällä kun lämpötila on korkea ja kosteus alhainen, pisarat voivat haihtua jo ennen osumista kohteeseen. Sumuruiskun voimakas puhallus vei pisaran varmemmin perille kuin tavallisilla suuttimilla varustetulla ruiskulla.
Sumuruiskulla torjunta-aineen määrä on sama tai 20 % pienempi kuin tavallisella ruiskulla (l/ha). Suuntaa antava laskukaava sumuruiskun eduista on, että esim. mansikalla kauppakelpoinen sato nousee 10 %. Tämä tarkoittaa että hehtaarilta saadaan 2400 € enemmän tuottoa kuin perinteisellä mansikkapuomistolla. (8000 kg/ha+10 %= 8800 kg/ha. 800 kg:n arvo on 2400 €). Jo viiden hehtaarin käsittely tuo ruiskun hinnan takaisin. 10 %:n sadonlisä tällä laskutavalla merkitsee 10 ha:n alalla kymmenessä vuodessa 240 000 €:n summaa. Vastaavasti voidaan jossitella, että tämä summa on jäänyt saamatta kun sumuruiskutekniikkaan ei ole siirrytty 10-vuotta sitten.

  

Youtube-kanavalla löytyy videoita Mittos AC ruiskusta


CRONOS, ELLITE, POLIMASTER

 

Cronos AC sopii herukan, omenan ja vadelman ruiskutukseen. Saatavana nostolaite- ja hinattava malli. Ilmanpuhallus kohdistuu tarkasti kohteeseen ja puhalluksen ylä- ja alareunaa voi säätää.

 

Nostolaite ruisku Ellite ja hinattava Polimaster sopivat rivissä olevien pensaiden tai puiden ruiskutukseen.

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Agropoint