"
Soita meille: 040 583 0401
Kasvinsuojelutekniikan ja puutarhakoneiden erikoisliike.

Aggregaatti

Aggregaatti on tarkoitettu sähköntuotantoon sähkökatkon aikana. Mökki tai työkäytössä aggregaatti voi olla ainoa tapa saada sähköä. Seuraavat vinkit helpottavat Axo aggregaatin valinnassa:

Bensiini – dieselmoottori – traktorikäyttöinen

Bensiinikäyttöinen on yleensä edullisempi, kevyempi siirtää ja hiljaisempi. Käynnistyvyys on hyvä myös pakkasella. Käyntiaika vaihtelee mallin ja polttoainesäilön tilavuuden mukaan. Polttoaineen kulutus on suurempi kuin dieselillä ja hinta vähän kalliimpi. Dieselkäyttöinen on painava ja hankalampi siirtää. Käyntiääni on koteloimattomalla dieselaggregaatilla kova ja sopii huonosti esim. mökkikäyttöön. Käyttökustannukset ovat taas polttoöljyllä edulliset. Diesel aggregaatti käynnistyy pakkasella huonosti, koska hehkutulppaa ei ole. Traktorikäyttöinen PTO-aggregaatti on edullinen ratkaisu, jos traktori on jo olemassa. PTO-aggregaatit ovat yleensä tehokkaita ja sopivat hyvin maatilan varavoimaksi.

Jännitteen säädin: Avr – compound – invertteri

AVR-säädin on elektroninen jännitteensäädin, jonka sähkö sopii yleensä kaikille laitteille, mukaan lukien tietokoneet ja tv. AVR-säädin saattaa rikkoutua ylikuormasta. Voimavirta AVR-aggregaateissa valovirtaa saa kuormittaa 1/3-osa maksimitehosta. Compound-säädin sopii parhaiten moottoreiden käynnistykseen ja raskaampaan käyttöön. Säädin ei mene rikki ylikuormasta. Suurin käynnistyskyky on 4 x nimellisvirta. Compound-säätimellä valovirtaa saa ottaa 1/2-osa voimavirta aggregaatin maksimitehosta. Invertteri on tarkoittu kaikkein herkimmille laittelle. Digitaalinen invertteri aggregaatti on yleensä pienikokoinen, kevyt, hiljainen ja koteloitu.

Vikavirtasuoja

Vikavirtasuoja (vvsk) suojaa käyttäjää hengenvaaralliselta sähköiskulta, jos käyttäjä koskettaa vahingossa jännitteisiä osia esimerkiksi sähkölaitteeseen tai jatkojohtoon tulleen vian johdosta. Vikavirtasuoja on tärkeä varuste aggregaatissa.

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Agropoint